Op 26 maart organiseert het BIM Loket voor het eerst een landelijke bijeenkomst voor gebruikers van de NLCS-standaard.  De middag is gericht op concrete toepassers van de standaard, en op beslissers over het gebruik ervan, bijvoorbeeld bij assetmanagement.

Waarom een gebruikersmiddag?

NLCS stelt CAD-gebruikers al twaalf jaar in staat om op een gestructureerde manier tekeningen te maken. NLCS is en wordt sinds 2007 ontwikkeld door partijen uit de sector, en heeft zich ontwikkeld tot dé CAD-standaard in de Nederlandse bouwsector. Als NLCS-gebruiker maakt u deel uit van een grote gemeenschap! Op 26 maart brengt het BIM Loket die gemeenschap bijeen op de eerste landelijke NLCS gebruikersmiddag. De ontwikkeling van een standaard als NLCS staat namelijk niet stil. En wij horen natuurlijk graag wat uw ervaringen, wensen en ideeën zijn.

Doelgroep

De NLCS gebruikersmiddag richt zich zowel op de toepasser als op de beslisser: management, ontwerpers en inhoudelijk adviseurs, die in hun werkomgeving NLCS toepassen en/of betrokken zijn bij het beheer van assets op basis van NLCS.

Programma

Tijdens de gebruikersmiddag praten we u bij over de ontwikkelingen rond de standaard NLCS, de organisatie van het beheer binnen het BIM Loket, en onze visie op de toekomst. Er is uitgebreid gelegenheid voor een dialoog over ervaringen en wensen rond de NLCS, en om te leren van best practices. We hopen dat deze eerste gebruikersdag het startpunt mag zijn van een terugkerend evenement.

Praktische informatie

De gebruikersmiddag zal naar verwachting centraal in het land plaatsvinden. Deelname is kosteloos. Zodra het definitieve programma en de locatie vaststaan, gaat de inschrijving van start. Houd hiervoor deze website in de gaten.

Over NLCS

NLCS is dé CAD-standaard van de Nederlandse bouwsector. De NLCS bevat afspraken voor het omgaan met metadata, digitaal tekenen, het uiterlijk van de tekening en – vooral – de bestandsopbouw van tekenwerk. Er zijn afspraken voor de benaming van te tekenen objecten, laagindeling, lijnstijlen, het gebruik van arceringen symbolen, etc. NLCS is een zogenoemde open standaard, die wordt beheerd door het BIM Loket en is tevens opgenomen op de Pas-Toe-of-Leg-uit-lijst van Forum Standaardisatie.